Wednesday, April 20, 2011

Esok JaDi PeNgeruSi MajLis lAGI???

HUHUHU...:)
Kawan2..sekali lagi esok sy di lantik sebagai mc majlis..eh kenapa saya lagi...untuk mengkelola sebuah majlis besar bukan satu perkara yang mudah..malah amat merumitkan..maka bantu lah aku agar semuanya menjadi bertambah sempurna..huhuhu..hmmm..tapi dah lama tak berkata2..boleh ke ni??hehhee

Wednesday, February 2, 2011

                                           anis,syuhada dan nabilah di stesen lrt kelana jaya
                                           alahai,senyumlah cket rakanku,walau dah seharian didalam dewan
                                                    hebat semuanya!!!
                                                       MIZ SYUHADA EDATA
ai...dah ckup lengkap ni ...

hebatnya!!!!signboard saje 2 tingkat!!!

kat kedai mamak pon boleh bergambar lagi..heheheh


senyum je kak..tak order makan..lapar ni!!!

Friday, January 14, 2011





















Jawatan yang bertimbun

salam...
huhuhu..baru 2 minggu start sekolah kerja sekolah bertimbun,malah jawatan pon bertimbun
mampu ke saya menjalani tugas2 saya sebagai ketua editor majalah sekolah SMK CLIFFORD,KUALA LIPIS,setiausaha pengawas,dan naib pengerusi kelab cetusan minda,ajk PBSM...adoi...baru sikit dah rasa macam berpuluh2..yalah,ingat nak study and bisnes je...
tapi tak pe..dah nak kasi kasi je lah..nanti aku tak de markah soft skill plak..lagi satu masalah plak nanti
pe2 pon aku harap kawan2 jan organisasi atasan yang lain tetap mampu membantu diri aku yang serba kurang ini...
hmm..story about cuti ,28 jan ni start cuti raya cina,walaupon aku melayu dah sekolah nak cuti seminggu aku follow je lah kan???
sape lah aku ni nak menolak keputusan orang..29 ni aku nak turun kl...bawak budak..wah,bape orang agak nya aku nak bawak ni
hmm...tak pe,ahad balik boleh study lagi,yang penting skunk aku dan kehidupan aku,yang masa depan,kedua keluarga ketiga baru lah cinta...hahah
cinta??lawak2..asyik bercinta sampai kebosanan melanda...
biarpon cinta itu indah pada mulanya..
namun cinta juga yang memusnah kan aku satu ketika dulu,bila aku menemui insan yang benar2 aku cari,kini kegelisahan melanda..ahhhh!!mengarotlah semua itu...aku malas nak menjebakkan diri dengan cinta...cinta monyet..dan hari ini mungkin aku bisa bicara sama kalian semua..betapa aku membenci istilah dan perasaan cinta...
eh,jangan benci bilang cinta...hahah
mungkin betul...bukan nak jadi andartu tapi kalau ade jodoh pada kedua2 nya berjaya
aku on je lah..dan aku menerima dia seadanya sekarang..kekurangannya adalah kasih sayang ku
huhuhu
wah,wah,wah!!
macam dah tahu masa depan macam ne kan,pe2 pon diari,aku happy dengan kehidupan yang single ni
biarpon dalam hati ada taman,aku tak kan biarkan orang lain yang bersiar2 dalam nya melainkan dia dan aku shaja..huuh
ok lah,aku out dulu....nanti ade cer baru aku cer lah..hahahah

Friday, January 7, 2011

Tuesday, January 4, 2011

setelah kian lamanya,aku diburu perasaan aku sendiri...

salam,diari...
terpancar sebenarnya keresahan yang sengaja aku sembunyikan dalam naluri terdalamku
diari,andai kau juga punya hati seperti aku,mungkin kau ingin merasai sebuah kebahagiaan..jarang sekali aku merasa begitu gembira,terkenang pada suatu yang harus aku miliki..namun sayang,kerenah dunia,memaksa aku untuk setuju dengan apa yang dia utuskan..sebelumnya aku juga pernah dicintai dan pernah mencintai,tapi sayang,kecewa juga yang aku terima..kejatuhan dan kegaglan membuat ku merasa diri aku terlalu kecewa..dan hadirnya adalah untuk sinarku,namun baru sahaja aku pandai bertatih2 dy tinggalkan aku..katanya adalah..sebab yang sukar aku ulangi disni,kerana aku sayang padanya,kerana ALLAH..mungkin dia tak tahu,aku terlalu merinduinya saat aku bersama keluarga dan bergembira,terkadang terlintas pada ingtan ku,wajahnya..aku masih sayang dia walau apa jua sikapnya...Alhamdulillah,Allah telah makbulkan doa aku yang pertama antara aku dan dia.Sebuah pertemuan yang mungkin hikmahnya disebalik perpisahan kelmarin."awak,andai awak mendengar rintihan hati saya,tak dapat saya menidak kan hadirnya cinta itu walau telah puas saya berdoa agar sedikit dari perasaan ini dipudarkan,semakin saya cuba,semakin deras tanggisan..diari..aku juga seperti manusia lain,yang terlalu lemah,tidak ada yang lain selain Allah yang memahami kesuluruhan perasaan ku..Yaallah,andai dia yang aku maksudkan (NM) adalah jodohku,maka kau lindungilah dia daripada segala kejahatan,aku mohon kau peliharalah tutur bicaranya,langkah perjalanan nya,malah segala apa yang menjadi tanggungjawabnya.Yaallah,aku mohon,jika aku dipertemukan dengan dengan cinta yang lain,dan cinta itu hanya menghilangkan aku dari sisimu,maka kau jauhkan cinta itu,Yaallah,kau redhailah segala apa yang dilakukan oleh (nm)..jika saat berjauhan ini memisahkan jasad kmi,tak bermaksud,aku mampu memisahkan perasaan ku terhadapnya...Yaallah..ampunilah dosa2nya...aminn...aku hanya mampu berdoa,hanya doa dapat aku kirim buatmu Nasrul..dan kau adalah yang teristimewa..tapi Nasrul,sy bukan tukang tilik pada kehidupan akan datang,maka saya bukan sesiapa untuk memaksa awak..diari,aku amat merindui insan ini,andai kehidupanku masih utuh kerana pesanannya...aku harap aku akan dipertemukan bersamanya lagi..insyaallah..

Sunday, January 2, 2011

semalam hari terindah,kerana semalam aku terpaku

salam,diari..semalam hari paling gembira buat aku...
aku bertemu dengan nasrul..
layanan sangat istimewa
sayang bila bertemu pasti berpisah
aku ingin bertemu bersama mu
kerana aku tetap merinduimu...

aku bahagia bersammu...